ALBLASSERDAM – De brandweer heeft tijdens de jaarwisseling 2017/2018 vijf branden geblust in Alblasserdam. Rond 21.10 uur kreeg de brandweer de eerste melding: een brandende container langs de West-Kinderdijk. Na middernacht waren er meldingen van een kampvuur bij basisschool Het Palet aan de Van Eesterensingel. Na overleg met de politie werd besloten dit vuur te blussen.

In de Korenbloemstraat stond wat afval op straat in brand. Ook dit werd geblust. Rond 02.40 uur werd de brandweer opgeroepen voor een flinke buitenbrand nabij de voetbalkooi aan de Rijnstraat. Bij de kooi stond afval in brand. 

Voor zover bekend zijn er tijdens de jaarwisseling in Alblasserdam geen personen aangehouden en zijn er geen personen gewond geraakt.

De burgemeester Twittert: “Dank ook aan de wijkagenten van Alblasserdam en hun collega’s van Politie Drechtsteden Buiten. Zij meldden “geen grootschalige of noemenswaardige incidenten Alblasserdam” #fijnbegin”