ALBLASSERDAM – De politie heeft op oudjaarsdag 2017 in Alblasserdam een melkbus, carbid en een bal in beslag genomen. Dat meldt burgemeester Jaap Paans zondag 31 december op Twitter. Tijdens de gebruikelijke schouwronde van brandweer, politie en gemeente werd op het grasveld bij de Roemer Visscherstraat een knal geconstateerd die werd veroorzaakt door carbidschieten. Kort erna kwam ook een melding van vuurwerkoverlast binnen bij de meldkamer. Ter plekke werden een melkbus, carbid en een bal aangetroffen.

Omdat in Alblasserdam met Oud en Nieuw alleen tussen 18.00 en 02.00 uur met carbid geschoten mag worden op één locatie (Kabelbaan) en alleen door mensen die hiervoor een vergunning hebben, werden de gegevens van de omstanders genoteerd en werd het materiaal om te kunnen carbidschieten in beslag genomen.

“De schouw heeft verder geen bijzonderheden opgeleverd. Het is nat en overwegend rustig in het dorp,” meldt burgemeester Paans.

Brandweer
De brandweer heeft tot 15.45 uur nog niet hoeven uitrukken in Alblasserdam. In Nieuw-Lekkerland werd de brandweer rond 15.25 uur opgeroepen voor een containerbrand in de Jan van Arkelstraat. Deze brand is inmiddels onder controle.

Foto’s: Burgemeester Jaap Paans / Twitter en Jeffrey Reit.