ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagmiddag 30 december 2017 met spoed uitgerukt voor een gaslek in een woning aan de Groene Zoom in Alblasserdam. Buurtbewoners hadden melding gemaakt van een gaslucht. Netbeheerder Stedin deed onderzoek en concludeerde dat het lek in een leegstaande woning moest zijn. Uiteindelijk werden de politie en brandweer ter plaatse gevraagd.

Na diverse pogingen om via de woningcorporatie de sleutel te krijgen, werd in overleg met de politie besloten dat de brandweer de deur in zou gaan rammen. Na tweeënhalve minuut lukte het om de stevige deur met de stormram open te maken.

In de woning werd inderdaad een gaslekkage ontdekt bij de hoofdafsluiter. Stedin heeft het lek gedicht. De deur is inmiddels afgedicht en zal binnenkort gerepareerd worden.

Foto’s en filmpje: William van de Pol.