ALBLASSERDAM – In Alblasserdam hebben zich geen nieuwe politieke groeperingen (zoals verenigingen) laten registeren om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018. Dat meldt burgemeester Jaap Paans op Twitter. Een verzoek hiertoe moest uiterlijk woensdag 27 december 2017 schriftelijk bij de gemeente ingediend zijn. Dat is niet gebeurd en dat betekent dat ondanks enkele geruchten, er geen nieuwe lokale partij meedoet in het dorp.

Momenteel bestaat de gemeenteraad van Alblasserdam uit zeven politieke partijen. Dit zijn op volgorde van grootte: SGP: 4 zetels, PvdA: 3 zetels, CDA: 3 zetels, VVD: 2 zetels, ChristenUnie: 2 zetels, D66: 2 zetels en Leefbaar Alblasserdam: 1 zetel. De gemeenteraad van Alblasserdam bestaat dus uit 17 leden.

De partijen die nu al in de gemeenteraad van het Damdorp zitten èn partijen die zich geregistreerd hebben bij de verkiezingen van de Tweede Kamer en de Provinciale Staten kunnen nog tot 5 februari 2018 een kandidatenlijst inleveren.

In Alblasserdam doen voor de komende gemeenteraadsverkiezing in ieder geval zes van de zeven huidige partijen weer mee. Alleen de partij Leefbaar Alblasserdam van Ugur Oflaz doet bij de volgende verkiezingen niet meer mee.