REGIO – Op donderdag 28 december 2017 organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een consumptie.

Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via scholen@nvwa.eu.

Een uilen- en braakballenochtend? Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. “Deze ochtend laten we diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van de uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken we wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen we er dan zo achter wat de uil gegeten heeft,” zo laat de organisatie weten.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos bij Oud-Alblas. Telefoon: 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu