PAPENDRECHT – Op woensdag 27 december 2017 vindt er voor de derde keer een  Top2000-kerkevent plaats, georganiseerd door een aantal Alblasserdamse en Papendrechtse kerken. Het event vindt dit jaar plaats in De Morgenster te Papendrecht (Muilwijckstraat 1). 

Het evenement haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2 . De organisatie is in handen van de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en de Bethlehemkerk en De Morgenster in Papendrecht.  Het evenement begint om 20.00 uur.

Nummers met inhoud
In de Top2000 staan veel  nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God. Andere blijken bij nader inzien  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost,” vertelt dominee Hans van Walsum.

Praktische gegevens
Het thema van het Top2000-kerkevent in Papendrecht is ‘Song of songs’. Van Walsum vertelt: “De muziek wordt verzorgd door een geweldige live band, samengesteld uit muzikanten, zangers en zangeressen uit Papendrecht en Alblasserdam.”

Ds. Johan Duijster en ds. Hans van Walsum zorgen voor de verbindende teksten.

De toegang van evenement is gratis. Wel zal er bij de uitgang een collecte zijn voor ‘Geloof, hoop en Syrië’ – vluchtelingenkinderen in Syrië (een project van Kerk in Actie).