ALBLASSERDAM – In woningen aan de Bilderdijkstraat, de Waalsmondelaan, de Van der Leestraat (2x) en de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam is op Eerste Kerstdag, maandag 25 december 2017, ingebroken. Dat meldt wijkagent Martin Stam maandagavond op Twitter. Ook elders in de regio is op diverse plekken ingebroken. De politie waarschuwde in de afgelopen dagen al voor een ‘inbraakpiek’ tijdens de kerstdagen, omdat veel mensen bij vrienden en familie zijn. Om inbraken te voorkomen, adviseert de politie op ‘s avonds minstens de verlichting aan te laten staan bij vertrek.

“Van huis? Alles rondom op slot, geen buit in het zicht, laat een bewoonde indruk achter en stel buren in kennis!,” aldus de wijkagenten van Alblasserdam.

Maandagavond zijn er ook twee meldingen binnengekomen van verdachte situaties in De Kreken en in de Eksterstraat in Alblasserdam. Ziet u iets verdachts? Bel direct 112!

Heeft u tips over de gepleegde inbraken? Bel de politie op het nummer 0900-8844.

Eerder deze maand werd er ook al ingebroken in de Libel, de Adriaan van Ostadelaan en De Spil.