ALBLASSERDAM – Vele honderden mensen hebben zaterdagavond 23 december 2017 deelgenomen aan een Kersttocht door Alblasserdam. De deelnemers startten op het Raadhuisplein met het opschrijven van hun naam in een boekrol. Vervolgens gingen de wandelaars via de Elthetokerk en de Havenkerk naar de Kinderboerderij, om daarvandaan weer richting het Raadhuisplein te lopen. De route van 2,5 kilometer was gemarkeerd met enkele honderden kaarsjes.

Onderweg kwamen de deelnemers langs personages uit het kerstverhaal. Zo waren er herders, wijzen uit het Oosten, soldaten en Jozef en Maria. Bij de kinderboerderij werden kerstliederen ten gehore gebracht.

Terug op het Raadhuisplein was er voor iedereen een warm drankje en live Kerstmuziek.

Het evenement ‘Alblasserdam Op Weg Naar Kerst’ werd dit jaar voor het eerst in Alblasserdam gehouden. De organisatie was in handen van diverse kerken uit Alblasserdam.