ALBLASSERDAM – Voor de cliënten van Voedselbank Alblasserdam had de laatste uitgiftedag van het jaar, op woensdag 20 december 2017 een feestelijke tint. Voor alle cliënten was er namelijk veel extra’s uit te kiezen op de ‘kerstmarkt’ in het pand van de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat. Diverse bedrijven hadden voor de aankomende feestdagen extra spullen gesponsord voor de in het totaal zestig voedselbankgezinnen in het Damdorp.

Op de tafels stonden tal van gesponsorde spullen, zoals kerststukjes, snoep, marsepein, knuffels, kaarsen, gel, extra halal vlees en meer. Daarnaast kregen alle gezinnen een kerstpakket van Unilever en werden er maar liefst 400 gesponsorde oliebollen van de oliebollenkraam bij Hornbach uitgedeeld. De vrolijk uitgedoste vrijwilligers met kersttruien aan zorgden dat alles in goede banen kon verlopen.

Dankbaar
“Wij, als vrijwilligers, zijn elke keer weer dankbaar voor deze steun. En onze cliënten staan soms met tranen in hun ogen, zo dankbaar voor alles. Die blije gezichten, daar doen we het voor,” vertelt Carmen Valk – Struik, voorzitter van Voedselbank Alblasserdam.

150 personen
In Alblasserdam leven 60 gezinnen van de voedselbank. In het totaal gaat het om 150 personen, waarvan 72 kinderen.

Koffiepunten en kerstpakket inleveren
Momenteel lopen er twee inzamelacties bij de voedselbank. Voor de ene actie worden koffiepunten van Douwe Egberts gespaard. Deze punten kunnen nog steeds worden ingeleverd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een (deel van een) kerstpakket  in te leveren bij de voedselbank. “Heeft u spullen in uw kerstpakket of voorraadkast die u niet lekker vindt, niet gaat gebruiken of gewoon kwijt wilt? Zijn deze producten onaangebroken, lang houdbaar en niet over de datum? Dan kunt u deze goederen bij ons inleveren op zaterdag 23 december en zaterdag 30 december tussen 10u en 14u aan de Nicolaas Beetsstraat 5.”