ALBLASSERDAM – Maaike van Stek en Anke van Veen, onder meer werkzaam als gastvrouwen bij de Alblasserdamse voedselbank, zijn onlangs gestart met een kledingbank in Alblasserdam. “Eigenlijk een proefkledingbank om te zien of er behoefte aan was. En die behoefte is er duidelijk,” vertelt Anke. Tot begin januari is de proefkledingbank gevestigd in koffiebar De Poort, nabij de Oude Torenbrug. Voor na die tijd wordt hard gezocht naar een nieuw onderkomen.

Maaike: “Het wordt te klein. We hebben minimaal 75 vierkante meter aan ruimte nodig voor opslag en om spullen uit te zoeken. Alle tips voor een goed onderkomen zijn welkom. We hebben helaas geen geld voor dure huur.”

Habbekrats
Bij de nieuwe kledingbank kunnen cliënten van de voedselbank gratis kleding uit komen zoeken. Daarnaast willen de initiatiefneemsters Maaike en Anke dat uiteindelijk ook andere, minderbedeelde Alblasserdammers voor een ‘habbekrats’ iets kunnen halen.

Bestuur nodig
Tot slot is het de bedoeling dat er een stichting voor de kledingbank wordt opgericht. “Als stichting zouden we een beroep kunnen doen op subsidies. We zoeken dus nog een penningmeester, een secretaris en een voorzitter. Veel werk zal het niet zien, want als het eenmaal draait, kost het niet veel tijd.”

Tips
Mensen die tips hebben voor een onderkomen in het Damdorp of deel willen nemen in het bestuur van de op te richten stichting, kunnen contact opnemen met Jantine Stam via het mailadres stamdenhertog@gmail.com of per telefoon via het nummer 078-6932038.