ALBLASSERDAM – Het oude pand van de MCD-supermarkt aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam wordt op korte termijn afgebroken. In het voorjaar van 2018 wordt vervolgens gestart met de bouw van twee nieuwe woningen. De te bouwen huizen zijn inmiddels al verkocht. “De woningen waren erg snel verkocht. Er stonden vijftien geïnteresseerden op het lijstje,” vertelt Jan Brand, directeur van Brand BBA I BBA Architecten uit het Damdorp.

De MCD-supermarkt aan de Waalsmondelaan was zaterdag 25 juni 2016 voor het laatst open en staat sindsdien leeg. Veertig jaar lang had Jan Huisman er zijn onderneming. In de afgelopen periode werden plannen gemaakt en vergunningen aangevraagd. Deze week wordt op het MCD-terrein vervuilde grond (zware metalen) gesaneerd. “Het gaat om een kleine verontreiniging. Er wordt maar één vrachtwagen grond afgevoerd,” aldus de heer Brand.

Trillingsmeters
In het voorjaar gaan de eerste heipalen de grond in. In overleg met buurtbewoners worden er trillingsmeters geplaatst, om ervoor te zorgen dat er niet te veel trillingen plaatsvinden waardoor hinder / schade kan ontstaan. Brand: “Die meters worden uitvoerig gemonitord en zijn ook echt leidend.”

Ontwerp
Over het ontwerp van de twee-onder-een-kapwoning vertelt Brand: “Het worden grote woningen met zes slaapkamers, twee badkamers en een ruime woonkamer. Het dak krijgt een karakteristieke mansardekap.”

December 2018
Het is de bedoeling dat de nieuwe bewoners in december 2018 intrek kunnen nemen in de twee-onder-een-kapwoning.

De twee-onder-een-kapwoning komt er ongeveer zo uit te zien.