ALBLASSERDAM – Het 12-jarige meisje dat maandag 11 december 2017 omver geduwd zou zijn langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam en daarbij mogelijk beroofd zou zijn, is niet beroofd, maar is zelf een pinpas kwijtgeraakt. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. “De recherche van de politie heeft  onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat het meisje niet is beroofd, maar dat zij zelf haar pas is verloren,” vertelt de zegsvrouw van de politie.

De pas werd door een groepje tieners gevonden. In eerste instantie meldde de politie dat het om twee jongens ging. Dat blijken er nu vijf à zes te zijn geweest. De jongens rekenden bij Foodmaster allemaal één milkshake af met de pas, middels contactloos betalen.

De politiewoordvoerster vertelt hierover: “De jongens schaamden zich na het afrekenen eigenlijk allemaal meteen en hebben zich bij ons gemeld. Ze hebben allemaal huisarrest gekregen en gaan het afgerekende bedrag terugbetalen aan de ouders van het meisje.”

Het meisje vermoedde kwade opzet. Ze vertelde eerder op de avond omver geduwd te zijn. Zij nam aan dat dit was gebeurd om de pinpas af te pakken.

Tot slot meldt de politie dat er geen strafrechtelijke stappen ondernomen zullen worden.