ALBLASSERDAM – Een 60-jarige vrachtwagenchauffeur is door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een geldboete van 1200 euro en een rijontzegging van twaalf maanden. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten zaterdag 16 december 2017. Chauffeur P. van M. had op 21 augustus van dit jaar alle rijstroken op de A15 nodig om zijn bestemming te bereiken. Agenten reden na een melding hierover direct naar de snelweg om het voertuig te onderscheppen.

Volgens de politie moesten andere bestuurders uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding te voorkomen. Nadat de agenten de vrachtwagen bij Alblasserdam langs de kant hadden gezet, kwam de alcoholgeur hen tegemoet.

Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man 1015 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is ruim 4,5 keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs werd bij die constatering direct ingevorderd.

Afgelopen week behandelde de politierechter in Dordrecht de zaak. De verdachte kwam niet opdagen en werd bij verstek veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van één jaar. Als de chauffeur het niet eens is met de uitspraak, heeft hij twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doet hij dit niet, is de straf definitief.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.