ALBLASSERDAM – Twee jongens van 13 en 14 jaar oud uit Alblasserdam hebben zich bij de politie gemeld voor het misbruiken van een pinpas van een 12-jarig meisje. Afgelopen maandag vertelde de vader van het meisje op deze site dat zijn dochter langs de Van Eesterensingel omver was geduwd en dat nog geen kwartier later haar pinpas vijf keer was gebruikt bij Foodmaster aan de Haven in het dorp. Hij vermoedde kwade opzet.

Twee jongens uit het Damdorp lazen dit en meldden zich direct bij de politie. Voorlopig lijkt het erop dat de botsing tussen het meisje en de (onbekende) jongeman op maandag een ongeluk was en dat bij de botsing de pinpas uit de jaszak van het meisje op de grond is gevallen.

De pas werd vrij snel daarna door de twee jongens gevonden. De tieners trakteerden zichzelf vervolgens op wat lekkers bij Foodmaster. Ze rekenden in korte tijd vijf keer af middels contactloos betalen.

De politie gaat met de jongens in gesprek.