ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is op initiatief van de Lionsclub een inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten gestart. Deze actie houdt in dat er zoveel mogelijk punten worden ingezameld, die kunnen worden ingewisseld tegen pakken koffie. Deze koffie wordt vervolgens geschonken aan de voedselbanken in de regio. Koffie is voor voedselbanken een luxeproduct. Meesparen kan eenvoudig door opgespaarde punten te deponeren in één van de inzamelboxen.

De boxen staan in Alblasserdam bij de Coop Supermarkt op het Scheldeplein, bij Riens Optiek in het Makado, bij de bibliotheek aan de Ieplaan en bij Landvast aan de Haven.

Daarnaast is het mogelijk om de bonnen af te geven bij Voedselbank Alblasserdam aan de Nicolaas Beetsstraat. Ze mogen in de groene brievenbus bij grijze zijdeur. Tot slot kunnen de punten ook opgestuurd worden naar Lions DE-actie 2017, Abbekesdoel 26, 2971 VB  Bleskensgraaf of de Adriaen van Ostadestraat 40, 3351VB Papendrecht. De actie loopt tot en met 31 december 2017.

De inzamelactie leverde vorig jaar ruim 750 pakken koffie op voor Voedselbank Alblasserdam. Op de foto: voorzitter Carmen Valk-Struik met een aantal van de gekregen pakken.