ALBLASSERDAM – Een 12-jarig meisje is maandagavond 11 december 2017 tussen 19.00 en 19.15 uur door een jongeman op de grond geduwd langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Een kwartier later werd met haar pinpas tot vijf keer toe bij Foodmaster langs De Haven in het Damdorp afgerekend via ‘contactloos betalen’. Hiervoor is een pincode invoeren niet nodig.

In eerste instantie dacht het meisje dat ze per ongeluk op de grond werd geduwd. Haar vader vermoedt dat er sprake is van opzet.

Het voorval gebeurde tussen de SNS Bank en Hoek’s Vishandel in. Het meisje raakte niet gewond.

Vermoedelijk zijn er camerabeelden beschikbaar. De politie gaat met de zaak aan de slag. Als er beelden van het voorval beschikbaar worden gesteld om de dader te traceren, zullen deze op Alblasserdamsnieuws.nl worden vertoond.

Mensen die meer over het voorval weten of getuigen zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Ook de dader kan zich nu alvast via dit nummer melden.

Update: een update van dit bericht is hier te vinden. Nieuws: Meisje verloor zelf pinpas; geen beroving; jongens betalen alles terug –