ALBLASSERDAM – De basiseenheden ‘Drechtsteden Buiten’ van de politie is op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuw, groot politiebureau en heeft gemeenten in de regio gevraagd hierover mee te denken. De gemeente Alblasserdam, bij monde van burgemeester Jaap Paans, heeft voorgesteld om het bureau te situeren langs de Grote Beer, tussen de A15 en Nedstaal in. Deze locatie is goed bereikbaar en heeft een geschikte ligging tussen de gemeenten uit het gebied Drechtsteden Buiten. Onder Drechtsteden Buiten vallen de dorpen Alblasserdam, Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Te klein
Momenteel wordt er met een kleine 150 man gewerkt vanuit de politiebureaus in Papendrecht en Sliedrecht. Deze locaties zijn volgens de politie te klein. Daarom is er geld vrijgemaakt om binnen een paar jaar een nieuw bureau te bouwen. Het bureau zal onder meer gebruikt worden door agenten van de noodhulp, de recherche en de dierenpolitie.

Claim
Vanuit de gemeenteraad van Zwijndrecht is onlangs al een ‘claim’ op het nieuwe bureau gedaan, omdat daar meer criminaliteit zou zijn dan in omliggende gemeenten.

Onderzoek
Het onderzoek naar een geschikte locatie door de politie loopt nog. Er is nog geen voorkeur uitgesproken voor een bepaalde locatie in de regio. In het tweede kwartaal van 2018 moet er meer duidelijkheid zijn.

Wijkagenten
De gemeente Alblasserdam hecht er wel om de wijkagent in het dorp te hebben. In het plan voor het nieuwe gemeentehuis is er werkruimte vrijgehouden voor de wijkagenten. Zoals de zaken er nu voor staan is het de bedoeling dat het huidige politiebureau aan de Goudsbloemstraat in Alblasserdam op termijn wordt gesloten.