NIEUW-LEKKERLAND – Een bedrijfswagen is donderdagochtend 7 december 2017 tegen een shovel met rijplaten gebotst op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De shovel en bedrijfswagen zijn van aannemer Mourik uit Groot-Ammers. Mourik is in het gebied bezig met het verbeteren van de dijk. Het ongeval gebeurde rond 07.30 uur. De bedrijfsbus botste tegen de stapel stalen rijplaten die op de stilstaande shovel lagen. De bestuurder van de bedrijfswagen kwam door de aanrijding bekneld te zitten met zijn benen.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De brandweerlieden knipten een deel van het voertuig open en wisten het slachtoffer uiteindelijk te bevrijden en over te dragen aan de ambulancedienst.

De gewonde man is per ambulance, onder begeleiding van de politie, naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. De shovelchauffeur kwam met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalysedienst van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Ook de arbeidsinspectie is gestart met een onderzoek, omdat het om een bedrijfsongeval gaat. Daarbij zal onder meer gekeken worden naar de positie (hoogte) van de rijplaten op de shovel. Het lijkt erop dat de chauffeur van de bedrijfswagen te laat heeft gezien dat de rijplaten op de shovel uitstaken.

Update
Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Bij de man was onder meer de heup uit de kom geslagen. De heup is inmiddels teruggezet. Momenteel worden er scans gemaakt om te zien of er meer beschadigd is geraakt.