ALBLASSERDAM – Fier (79) en Bep (78) Udo uit Alblasserdam zijn donderdag 7 december 2017 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bracht het echtpaar, dat in de Prins Bernhardstraat woont, een felicitatiebezoek. Als cadeau overhandigde hij een boek over Werelderfgoed Kinderdijk.

Kabel
Fier Udo komt oorspronkelijk uit Wamel en Bep Udo- Van Gessel uit Tiel. De twee kwamen elkaar 64 jaar geleden tegen op de kermis in Tiel en gaven elkaar vier jaar later het jawoord. Rond 1960 kwam het echtpaar in Alblasserdam wonen. Fier kon namelijk aan de slag bij de onderhoudsdienst van de Kabelfabriek (later Nedstaal, red.) in het Damdorp.

Krakers
Na een tijdje in een flat langs de Rijnstraat gewoond te hebben, besloot Fier een woning te kraken langs de Plantageweg. “Misschien waren wij wel de eerste krakers van Alblasserdam,” lacht meneer Udo. Later werd de bewoning gelegaliseerd en woonde het gezin er enkele tientallen jaren, totdat de gemeente besloot dat de huizen van de Drentse Buurt afgebroken moesten worden. Na de sloop kregen de Udo’s een nieuwbouwwoning, waar ze nog steeds wonen. Als hobby hield Fier 56 jaar lang duiven. Inmiddels is hij daarmee gestopt.

Speciale plek
Fier en Bep kregen in hun huwelijk vier kinderen, vijf kleinzoons en een kleindochter. De kleindochter overleed in 2014 op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking, maar heeft nog altijd een speciale plek in het hart van het echtpaar. Op de kast in de kamer staat een foto van Ilse met daarnaast twee kaarsen. Voor het fotomoment met de burgemeester wilde het echtpaar graag dat die foto ook zichtbaar zou zijn.

Etentje
Het diamanten huwelijk wordt binnenkort gevierd met een etentje met de familie.