ALBLASSERDAM – Afgelopen week is in de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam het nieuwe clubgebouw van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) geopend door burgemeester Jaap Paans. De ruimte werd officieel geopend met het openen van een buffet. Behalve de visverenigingen, maken ook de voedselbank en vluchtelingenwerk gebruik van de oude kazerne. Leerwerkbedrijf SMILE, dat ook in de kazerne gevestigd was, is inmiddels verhuisd naar een andere locatie.

Verrast
“De burgemeester was bijzonder enthousiast over hoe de ruimte door een aantal leden is opgeknapt. In januari, toen de ruimte voor andere doeleinden werd gebruikt, is de burgemeester ook langs geweest. Hij oordeelde dat het prachtig is geworden. Tijdens zijn toespraak gaf hij ook aan dat hij aangenaam verrast was dat de V.A.H. een ledenbestand van ruim 2000 leden telt,” vertelt Marc in ’t Veld, secretaris van de V.A.H..

Geschikte locatie
Marc vervolgt: “De V.A.H. was al jaren bezig een locatie te vinden, maar door gebrek aan ruimte viste de vereniging een aantal keren achter het net. Uiteindelijk vond de gemeente Alblasserdam de voor de V.A.H. o zo gewenste ruimte in de oude kazerne, die tevens gedeeld wordt met de voedselbank en het vluchtelingenwerk. Het doel is om de ruimte beschikbaar te stellen voor vergaderingen van de aangesloten visverenigingen, activiteiten voor de jeugd, kaartavonden voor leden en andere doeleinden.”

Wedstrijd
Tijdens de opening van het clubgebouw, werden ook de prijzen uitgereikt van de gehouden wedstrijden in 2017. Zo werden er prijzen uitgereikt voor de categorieën witvis, roofvis, en de karperkoppelwedstrijd. Tevens was Petra Peeters van Sportvisserij Zuidwest Nederland uit het zuiden van het land afgereisd om een korte presentatie te geven over het vissen met de jeugd en vislessen onder andere op scholen. Na het formele gedeelte nam de voorzitter van de V.A.H., Bert Kooyman, de microfoon over en bedankte iedereen voor hun aanwezigheid. De avond werd voortgezet met een gezellig samenzijn van de aanwezigen.