ALBLASSERDAM – De Oude Torenweg in Alblasserdam is sinds zaterdagmorgen 2 december weer volledig beschikbaar voor het verkeer. De aannemer heeft in de nacht van 1 op 2 december hard gewerkt om de asfaltdeklaag gereed te krijgen. Wethouders Peter Verheij en Arjan Kraijo waren aanwezig om de eerste meters asfalt te draaien.

Peter Verheij: “Het is fijn dat het volledige traject Oude Torenweg-Randweg in beide richtingen weer toegankelijk is. Hierdoor behoren gelukkig ook de omleidingsroutes tot het verleden. Doordat Alblasserdam maar over twee ontsluitingswegen beschikt, hebben dergelijke projecten grote invloed op het verkeer. Het zijn intensieve weken geweest die veel begrip en geduld hebben gevraagd. Wij willen iedereen hiervoor bedanken.”

De aannemer werkt deze week nog aan afrondingswerkzaamheden langs de route. Deze werkzaamheden hinderen het autoverkeer niet. Afronding van deze werkzaamheden betekent het einde van intensief onderhoud aan het traject Oude Torenweg-Randweg.

Kruispunten veiliger voor fietsers
De werkzaamheden aan de Oude Torenweg-Randweg gingen in oktober van start. Behalve het vernieuwen van de asfaltdeklaag zijn de entree van woonwijk De Waterhoven en de kruispunten Randweg/Vondellaan en Oude Torenweg/Vinkenpolderweg aangepast en veiliger gemaakt voor fietsers.

Asfaltering Wensveenrotonde
Het aanbrengen van de asfaltdeklaag op de Wensveenrotonde vindt volgend jaar plaats. Verwerking van het asfalt vereist op een rotonde speciale aandacht. In combinatie met de nachttemperatuur kon de verlangde asfaltkwaliteit daar niet worden bereikt. Ook in een later stadium brengt de aannemer dit asfalt in de avonduren en ’s nachts aan zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Volgend jaar wordt ook de fietsoversteek ter hoogte van de Emmertarwehof verbeterd. Oasen moet de daar gesitueerde waterleiding vervangen. De verkeersbelasting en het feit dat de leiding onder het asfalt komt te liggen vergt een andere kwaliteit leiding. Technische uitvoering hiervan door Oasen is pas volgend jaar mogelijk.

Foto’s: Edwin Tamboer Fotografie , Wim Roos en APS.