ALBLASSERDAM – Echtpaar Wim en Juul de Waaij uit Alblasserdam vierde vorige week hun vijftigjarig huwelijk. Wethouder Arjan Kraijo bracht hen donderdagochtend als locoburgemeester van Alblasserdam een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boek over de Drechtsteden.

Wim (79) en Juul (72) wonen sinds hun trouwen in de Leeuwerikstraat in Alblasserdam. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun verpleegkundigen opleiding in het vroegere Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam, wat nu het Erasmus MC is.

“Ik ging werken als verpleegkundige bij de GGD in Rotterdam en moest speciale toestemming krijgen om buiten Rotterdam te mogen gaan wonen”, blikt Wim terug. Er werden destijds nieuwe woningen gebouwd in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam en het leek Wim en Juul een mooie plaats om na hun huwelijk te gaan wonen.

Wim heeft tot aan zijn pensioen gewerkt bij de GGD. Juul heeft, toen de kinderen groter werden, als zij-instromer nog ongeveer dertien jaar gewerkt als verpleegkundige. “Toen kon Wim er via een speciale regeling al op 55-jarige leeftijd mee stoppen. Ik besloot dat het voor mij toen ook welletjes was”, aldus Juul.

Ze verkeren in goede gezondheid; fietsen en wandelen graag en doen vrijwilligerswerk in de Havenkerk.

Wim en Juul hebben twee kinderen en zes kleinkinderen. Het feest werd vrijdag gevierd.

Tekst en foto: Bert Bons/ Klaroen.nl