ALBLASSERDAM – Maandag 4 december 2017 start DG Infra in opdracht van de gemeente met werkzaamheden om de veiligheid van voetgangersoversteekplaatsen te vergroten. Het gaat om de oversteken op de Van Hogendorpweg ter hoogte van winkelcentrum De Touwbaan en op de Rijnstraat ter hoogte van de Kievitstraat. Bij de voetgangersoversteek ter hoogte van winkelcentrum De Touwbaan wordt een drempel aangebracht en komen speciale borden om het doorgaande verkeer attent te maken op de oversteekplaats.

Op de Rijnstraat komt naast speciale bebording een middengeleider zodat de oversteek veiliger wordt.

Overstekende fietsers
Daarnaast wordt de fietsoversteek aan de Blokweerweg bij de Van Eesterensingel (richting Van Eesterensingel) voorzien van een uitbuiging zodat overstekende fietsers beter zicht hebben op het kruisende verkeer.

Verkeersregelaars
Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer door te laten. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 2 weken. De aanpassingen maken deel uit van een groter project om oversteeklocaties in de buurt van scholen en winkels beter te laten opvallen en daardoor de veiligheid op deze routes te verhogen. In totaal gaat het om zo’n 10 locaties.

Vragen?
Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met Roel Gort van de afdeling Buitenruimte. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 06-43 84 38 68.

Schelte Jan Postmus uit Alblasserdam heeft zich in 2014 wekenlang ingezet voor de verkeersveiligheid op de kruising Van Eesterensingel / Blokweerweg. Hij hielp daar kinderen met het oversteken van de weg. De fietsoversteekplaats wordt binnenkort dus aangepast.