ALBLASSERDAM – Zaterdag  2 december 2017 treffen voetbalvereniging Alblasserdam en voetbalvereniging de Alblas elkaar in de competitie van de derde klasse C. Volgens de club een wedstrijd waar menig voetballiefhebber naar uitkijkt. “Een derby brengt altijd (gezonde) spanning en emotie met zich mee. Dat hoort bij de sport en bij de voetbalverenigingen. De verenigingen roepen op om de teams op sportieve wijze aan te moedigen. In het verleden is dit helaas weleens moeilijk gebleken,” zo laten beide clubs in een gezamenlijk persbericht weten.

Onder meer in 2015 liep het na een wedstrijd tussen de beide clubs uit de hand. Er vielen over en weer klappen op Sportpark Sourburgh en er werden vernielingen gepleegd.

Geen entreegeld
De clubs hopen ditmaal op een beter verloop. Om de dag extra feestelijk te maken, wordt er geen entreegeld gevraagd. Ook bij de wedstrijd op 21 april 2018 bij vv De Alblas zal geen entreegeld gevraagd worden.

SuperDerbyDay
“Deze dag hebben we uitgeroepen tot SuperDerbyDay, want er spelen maar liefst 3 teams van onze verenigingen tegen elkaar op de velden van vv Alblasserdam. Onze tweede elftallen spelen om 12.00uur en de pupillen van JO11-1 spelen om 12.30 uur. De eerste elftallen trappen af om 14.30uur. Het is in ieders belang om deze voetbalmiddag gezellig en sfeervol te maken. ‘Gedoe’ kent alleen maar verliezers en daar zit niemand op te wachten,” aldus de beide verenigingen in het persbericht.

Heerlijke middag
De clubs besluiten: “Onze spelers, vrijwilligers en de besturen doen in ieder geval hun best om er een heerlijke voetbalmiddag van te maken!”.