ALBLASSERDAM – Op 23 september werd bij De Haan Verhuizingen de fototentoonstelling ‘240 jaar De Haan’ feestelijk geopend. De fraaie expositie, die in samenwerking met de Alblasserdamse Werkgroep Tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard is samengesteld, kan nu worden bezichtigd in bibliotheek AanZet aan de Ieplaan.

De tentoonstelling laat oude stukken zien die veel vertellen over het bedrijf. Getoond worden de vergunningen die in 1808 en 1815 werden afgegeven aan Abraham de haan als beurtschipper van Alblasserdam op Rotterdam v.v.. Helaas zijn bij het bombardement op 11 mei 1940 veel historische gegevens verloren gegaan.

Mede dankzij de inzet van de Historische Vereniging zijn later toch nog weer meer gegevens bekend geworden. In de jaren ‘50 en ‘60  groeide het bedrijf verder en werden enkele bodediensten opgekocht. In december 1983 opende Prins Bernhard de nieuwe werkplaats.

De Haan verhuizingen is sinds 1997 gevestigd aan de Edisonweg 18 in Alblasserdam.