ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse atletiekvereniging AAA is met een aantal enthousiaste lopers een halve marathongroep gestart. Er is nog ruimte voor een aantal lopers die zich willen aansluiten bij deze groep. Doel van deze groep is om hardlopers die nog weinig ervaring hebben met het lopen van langere afstanden, maar heel graag een keer een halve marathon zouden willen lopen, te begeleiden naar het uitlopen van de Biesbosch halve marathon (2e week maart 2018).

Om te zorgen dat alle deelnemers goed mee kunnen komen met de training is het belangrijk dat alle deelnemers gezond en blessurevrij zijn en comfortabel 5-8 km kunnen lopen op een snelheid van 6.00 min/km (= 10 km/u). Het tempo van de duurlopen zal op 6.00 min/km komen te liggen. Het intervaltempo wordt 5.40 min/km, het tempo waarop de halve marathon gelopen zal worden. Bij dit tempo is het mogelijk om onder de 2 uur te finishen.

De groep zal onder begeleiding van een ervaren trainer trainen op, maar zeker ook buiten, de baan van AAA atletiek.

De trainingsdagen zijn op maandagavond (20.00 uur, korte duurloop), woensdagavond (20.00 uur, intervaltraining) en zaterdagochtend (10.00 uur, lange duurloop).

Voor aanmeldingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden een mailtje sturen met naam, leeftijd en loopervaring naar halve-marathongroep@aaa-atletiek.nl

Foto: archief / ter illustratie.