ALBLASSERDAM – Op basisschool De Schalm in Alblasserdam is vrijdagmiddag 24 november 2017 een Pietenrun gehouden. Deze sponsorloop met hindernissen werd georganiseerd om geld op te halen voor de aanleg van een nieuw schoolplein. In het totaal werd er door de kinderen 3125 euro opgehaald. De organisatie van de loop was in handen van de Stichting Vrienden van De Schalm.

Nieuw plein
De stichting hoopt de komende maanden met diverse acties nog meer geld in te zamelen voor het nieuwe leer / speelplein dat in de zomervakantie van 2018 gerealiseerd wordt. “Naast het zoeken van sponsoren (bedrijven e.d.) organiseren wij een tal van activiteiten om de leerlingen hier ook bij te betrekken. De Pietenrun 2017 was de eerste activiteit,” meldt Wim van Dalen, voorzitter van de Stichting Vrienden van De Schalm.

Prijzen
Na de Pietenrun kregen alle kinderen een mooie oorkonde. Daarnaast werden er diverse prijzen uitgereikt. Feline kreeg een cadeaubon omdat zij van alle meisjes, met 168 euro, het meeste geld had opgehaald. Bij de jongens ging de prijs naar Julian die 136 euro op wist te halen. De prijs voor best verklede zwarte piet ging naar Abel. Tot slot kreeg Emi een prijs voor het verzinnen van de naam van de nieuwe mascotte van de stichting. De mascotte heet vanaf nu Okido.

Dank
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Voorzitter Wim van Dalen vertelt: “Het was een geslaagde en gezellige middag, die mede mogelijk werd gemaakt door hulp van groepje ouders, de leerkrachten, Hema Alblasserdam, Bakker van der Wegen, Haveka Drukkerij, maar vooral alle leerlingen die zich optimaal en enthousiast hebben ingezet. Dank jullie wel allemaal.”

De onlangs opgerichte stichting die zich inzet voor een nieuw plein, is op Facebook te volgen op deze pagina.