ALBLASSERDAM – Zaterdag 25 november 2017 worden er langs de Blokweerweg in Alblasserdam weer bomen geknot in de griend. De organisatie is in handen van de Stichting Groene Long|Park huis te Kinderdijk. En hoewel er al een flinke groep vrijwilligers is, is de organisatie nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers die mee komen werken in de griend.

Stichtingsvoorzitter Nel de Vries vertelt: “Het ingrijpende werk van afgelopen jaren gaat zich nu echt uitbetalen. We merken dat het knotten in de griend aan de Blokweerweg te Alblasserdam makkelijker en sneller gaat. Het herstel van de griend gaat de goede kant op. Om met dit werk door te gaan hebben we altijd de hulp nodig van vrijwilligers. Een flinke groep enthousiaste vrijwilligers staat elke werkzaterdag klaar om de handen uit de mouwen te steken. Toch zijn er altijd nog nieuwe vrijwilligers nodig. Daarom deze oproep aan zowel mannen als vrouwen : Komen jullie (weer) knotten?”

De regels zijn ongewijzigd, namelijk:

  • verzamelen rond 8.45 uur bij de griend (het hek) aan de Blokweerweg te Alblasserdam;
  • voor gereedschap, koffie, thee, koek en lunch (12.30 uur) wordt gezorgd.

Opgeven kan via de website van De Groene Long of via de mail : groenelong@hotmail.com.