ALBLASSERDAM – Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn zaterdag 18 november 2017 warm onthaald in Alblasserdam. Vanaf 14.00 uur stroomde het gebied rondom de Alblasserdamse Haven vol met honderden zenuwachtige kinderen, al dan niet begeleid door ouders en grootouders. Rond 14.30 uur kwam de stoomboot met de Sint en zijn pieten luid toeterend de haven in gevaren. Het gezelschap werd vanaf de kade vrolijk toegezongen. De goedheiligman werd vervolgens met een stevige handdruk van harte welkom geheten door burgemeester Jaap Paans.

Op het podium bij het amfitheater werden de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekendgemaakt. De winnaars Stijn, Lotte en Sem kregen een cadeau overhandigd. De burgemeester kreeg een eetbare TomTom cadeau. Op het navigatiesysteem was een omleidingsroute door Alblasserdam te zien.

Na de prijsuitreiking vertrok sinterklaas, samen met de burgemeester per koets naar het Makado. Ook onderweg en in het winkelcentrum werden vele handen geschud en pepernoten uitgedeeld. Bij HEMA was er voor het publiek gratis chocolademelk.

De zwarte pieten die de Sint begeleidden, waren, ondanks landelijke ophef over de kleur, zwart.