NIEUW-LEKKERLAND – In de vroege morgen van dinsdag 14 november 2017 zijn op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland een bedrijfswagen en een personenauto op elkaar gebotst. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising met de Hoogaarslaan. Een 20-jarige man uit Nieuw-Lekkerland en een 28-jarige man uit Alblasserdam reden elkaar tegemoet op de dijk. Vermoedelijk hield één van de bestuurders onvoldoende rechts aan, waardoor de voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Beide mannen bleken ondanks de klap nauwelijks gewond te zijn geraakt en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De schade aan de voertuigen was aanzienlijk. De bedrijfswagen en auto konden niet meer rijden en zijn door een bergingsbedrijf van de weg gehaald. Tijdens de afhandeling van het ongeval was een deel van de Lekdijk in beide richtingen afgesloten.

De verzekeringen zullen onderling uitzoeken wie welke schade betaalt.