ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft maandag 13 november 2017 de aftrap gegeven van ‘The Daily Mile’ op basisschool De Schalm in Alblasserdam. Hij deed dit samen met het ABC-team (Alblasserdam Beweeg en Cultuur) op het plein van de school aan de Kerkstraat. Kinderen van de groepen 4, 5 en 8 renden na het startsein drie keer om de school en legden daarbij in vijftien minuten tijd ongeveer 1,6 kilometer (1 mijl) af.

Het is het tweede schooljaar dat de Schalm aan dit project meedoet . In Engeland en Schotland is ‘The Daily Mile’ al een succes en die trend is ook overgewaaid naar Nederland. Met Erben Wennemars als aanjager. Het hardlopen is volgens de organisatie goed voor de conditie, concentratie, stemming, gedrag en gezondheid van de kinderen.

Wethouder Kraijo: “Sport, spel en bewegen het draagt allemaal bij aan een goede gezondheid, waardoor kinderen beter in hun vel zitten. Ik hoop dan ook dat volgend jaar nog meer scholen meedoen om zo het sporten bij de kinderen te stimuleren.”

Andere scholen die ook mee willen doen, kunnen contact opnemen met één van de twee buurtsportcoaches, Laurens Barnhoorn of Joel van Spanje via www.abcalblasserdam.nl.