ALBLASSERDAM – De junioren en de aspiranten van Jeugdbrandweer Alblasserdam zijn zaterdag 11 november 2017 eerste geworden bij de Regionale Jeugdbrandweerwedstrijden in Arkel. Daarnaast werden de beide bevelvoerders uitgeroepen tot beste bevelvoerders van het toernooi.

De wedstrijd werd gehouden op het terrein van een voormalige betonfabriek aan de Stationsweg in Arkel. Het scenario voor de aspiranten was dat tijdens de werkzaamheden van een loodgieter brand was ontstaan in een  bus die naast de loods stond. In de bus lag een gasfles die op ontploffen stond. De brand was overgeslagen naar de loods en de loodgieter raakte daardoor in problemen. De jeugdleden moesten de loodgieter uit de loods redden en het vuur snel en veilig blussen. Ook bleek er in de bus een hond te zitten.

Voor de junioren was het scenario een loodsbrand, waarbij iemand een mislukte bluspoging had gedaan. Aan de junioren om de brand zo snel mogelijk te blussen.

Aan de wedstrijden deden per discipline meer dan tien korpsen uit de regio Zuid-Holland Zuid mee.

Foto’s: Jhon van der Ven, Jeugdbrandweer Alblasserdam en Brandweer Arkel.