NIEUW-LEKKERLAND – Een beschonken man uit Nieuw-Lekkerland is maandagmiddag 13 november 2017 met zijn auto uit de bocht gevlogen en in een voortuin van woning aan de Klipperstraat belandt. De 71-jarige man kwam vanaf de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland en reed in de bocht naar de Klipperstraat rechtdoor. Hij reed in de tuin van Klokradio de plantenbak kapot en botste in de volgende tuin op wat keien en een boompje.

De man werd nagekeken door ambulancepersoneel. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig. Wel bleek al snel dat de Lekkerlander een slok teveel op had. Na een blaastest heeft de politie de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Een uitgebreide blaastest op het  politiebureau moet uitwijzen hoeveel de zeventiger exact heeft gedronken.

Een hond die tijdens de aanrijding in de auto zat, is ongedeerd gebleven. De gecrashte auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Update: De man blies 755 ug/l. Dat is bijna 3,5 keer meer dan is toegestaan.