ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 8 van de ds. Joannes Beukelmanschool (Weversstraat) in Alblasserdam hebben woensdag 8 november 2017 samen met de burgemeester en de drie wethouders van Alblasserdam ontbeten in de raadszaal van het gemeentehuis. Het ontbijt werd georganiseerd in het kader van de week van het nationaal schoolontbijt. Door het hele land wordt deze week op 3.000 basisscholen ontbeten door 550.000 kinderen.

Na het ontbijt vertelden burgemeester Jaap Paans en de wethouder Arjan Kraijo, Dorien Zandvliet en Peter Verheij over hun werk als bestuurder. Daarnaast konden de kinderen vragen stellen. Onder meer hondenpoep, het Scheldeplein, robots in de zorg, afval scheiden en een glijbaan in het zwembad kwamen ter sprake.

Groepachter Eline Paans overhandigde burgemeester Paans een cadeau: de naam Paans in chocoladeletters. De burgemeester vertelde vervolgens enige achtergrondinformatie over de familie Paans en concludeerde dat hij en Eline van de zeventiende en achttiende generatie zijn.

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. In 2003 is het initiatief genomen voor het organiseren van een ontbijt op basisscholen. Met deze activiteit wil het Team Nationaal Schoolontbijt het plezier in en het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten.