ALBLASSERDAM – De brandweer heeft zaterdag 4 november 2017 in een woning aan De Vang in Alblasserdam metingen gedaan, nadat in het ziekenhuis bleek dat één van de gezinsleden een verhoogde concentratie koolmonoxide (CO) in zijn bloed had. De jongen werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis. Na een telefoontje hierover naar de meldkamer, werd zaterdag de brandweer met spoed op pad gestuurd om in de woningen metingen te verrichten.

In het huis werden echter geen verhoogde concentraties koolmonoxide geconstateerd. De brandweer adviseerde de bewoners nog wel om voor de zekerheid de centrale verwarming na te laten kijken door een monteur.

De zoon is zondag weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. “De sufheid heeft (mede) een andere medische oorzaak en hij zal thuis verder opknappen,” meldt de familie.

Vrijdag werd de Alblasserdamse brandweer opgeroepen voor een gaslucht bij woningen aan de Roggestraat in Ridderkerk. Bij de woningen werd inderdaad een verhoogde concentratie gas gemeten. Een lek in een leiding bleek hier de oorzaak van te zijn. Netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek te dichten. Het komt niet vaak voor dat de Alblasserdamse brandweer, onderdeel van de regio Zuid-Holland Zuid, als eerste korps wordt ingezet bij incidenten in de regio Rotterdam Rijnmond.