ALBLASSERDAM – Ondernemer Henk Roukens van Roukens Optiek en Optometrie heeft deze week koek met daarop een ludieke tekst uitgedeeld aan de filerijders voor zijn winkel aan de Plantageweg in Alblasserdam. Door werkzaamheden aan de Oude Torenweg in Alblasserdam, staat het verkeer op de Dam en de Plantageweg tegenwoordig regelmatig vast. Diverse ondernemers klaagden afgelopen week over verminderde omzet. Roukens niet. Hij vertelt: “Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet erg dat ze hier voor mijn deur in de file staan. De mensen kijken hier nu veel meer naar binnen. De opvalwaarde is nu groter.”

Om het fileleed wat te verzachten, werd een positieve actie bedacht: Snelle Jelles weggeven aan de filerijders. Roukens: “We hebben stickers laten maken met een ludieke tekst. Die hebben we op de Snelle Jelles geplakt.” Op de ‘Snelle Jelle’ stond de tekst: “Sta even stil bij uw kijkvermogen. Deze energieke koek bieden we u aan om het stilstaan wat aangenamer te maken.”.

De meeste filerijders reageerden vrijdag positief verrast op de actie. Henk Roukens deelde samen met twee buurtkinderen in het totaal honderd stukken koek uit. Volgende week wordt de actie nog een aantal keer herhaald.

Fietsers
Om fietsers optimale doorgang te verlenen, worden automobilisten op het schuine deel van de Plantageweg verzocht om zoveel mogelijk links te rijden.