ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam is in samenwerking met het Regionaal Energieloket gestart met een groepsaankoop van zonnepanelen voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente zonnepanelen onder de aandacht brengen en duurzame energieproductie stimuleren. Door samen met de buurt zonnepanelen in te kopen profiteren bewoners van gunstige prijzen voor zonnepanelen met een hoge kwaliteit. Op donderdag 9 november is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Wethouder Arjan Kraijo (duurzaamheid): “De regio Drechtsteden wil in 2050 ‘energieneutraal’ zijn. Dat betekent dat we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Bewoners krijgen met deze groepsaankoop een uitgelezen kans om bij te dragen aan deze ambitie en hun eigen energie duurzaam op te wekken. De gemeente heeft zelf ook al zonnepanelen op eigen daken liggen, maar we gaan er binnenkort nog meer bij plaatsen, bijvoorbeeld op het gemeentehuis.”

Vrijblijvend inschrijven
Tot en met 31 december kunnen bewoners zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop. Zij ontvangen vervolgens een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. Vervolgens stuurt de installateur een persoonlijke offerte waarop de bewoners kunnen besluiten of ze mee doen met de actie. Inschrijven kan via http://go.regionaalenergieloket.nl/drechtsteden-zon. Al meer dan 290 mensen in de regio hebben zich (vrijblijvend) aangemeld.

Informatiebijeenkomst op donderdag 9 november
Bewoners die meer informatie willen ontvangen, kennis willen maken met de deelnemende partijen en/of vragen willen stellen, kunnen op donderdag 9 november terecht in de burgerzaal van het gemeentehuis. De inloop is vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur.

Foto: archief.