ALBLASSERWAARD. De toekomst van de lokale politiek is het onderwerp van de debatavond die SGP-jongeren Alblasserwaard op vrijdag 17 november 2017 organiseert. SGP-Jongeren Alblasserwaard gaat met een aantal kundige sprekers in gesprek met de zaal over dit actuele onderwerp.  Te gast zijn Jaap Paans (Burgemeester Alblasserdam) en Willem Pos (Voorzitter SGP-jongeren en tevens politicoloog). Het debat staat onder leiding van Wietse Blok (Voorzitter SGPJ-Alblasserwaard) en vindt plaats in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Inloop is vanaf 19.30 uur en de aanvang is om 20.00 uur.

Wietse Blok (Voorzitter SGPJ-Alblasserwaard): “Als SGP-jongeren vinden we het van groot belang dat we nadenken over onze democratie. Zeker in deze tijd. Heeft de gemeenteraad in huidige vorm nog zin? Hoe functioneert dit eigenlijk? Zijn lokale referenda niet de toekomst? Moeten we niet gaan werken met dorpsraden in plaats van gemeenteraden? Dat gaan we bespreken op een (hopelijk) interessante avond waarbij zowel de politiek als iemand uit de praktijk vertegenwoordigd is. Een speciale oproep doe ik aan zitende raadsleden, om met jongeren na te denken over hun werk. Die zijn ook heel hartelijk welkom!”  Iedereen in de zaal krijgt volop gelegenheid om mee te praten over het onderwerp.

Voor meer informatie: voorzitter@sgpjalblasserwaard.nl of op de facebookpagina: www.facebook.com/SGPJAlblasserwaard