ALBLASSERDAM – Arie (86) en Gerda (85) Zijderveld uit Alblasserdam zijn zestig jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorien Zandvliet ging woensdag 1 november 2017 bij het echtpaar, dat aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam woont, op bezoek om het tweetal te feliciteren met de diamanten mijlpaal. Als cadeau overhandigde Zandvliet een bos bloemen.

Arie, geboren in Zwijndrecht, en Gerda, geboren in Nieuw-Lekkerland, leerden elkaar ruim zestig jaar geleden kennen op het ijs. Beiden hielden erg van schaatsen. Mevrouw stond op haar tachtigste nog op de schaats. In 1957 gaven de twee elkaar het jawoord en gingen in Alblasserdam wonen.

Meneer is 25 jaar lang, tot aan zijn pensioen, portier bij Van der Giessen – de Noord geweest. Daarnaast heeft hij altijd gewerkt als tuinder. “Ik heb tot afgelopen zomer getuind. Nu gaat het niet zo, want ik loop slecht,” vertelt meneer. Mevrouw vult aan: “Tuinen is zijn lust en zijn leven.” Ook mevrouw werkte vroeger volop mee op het land, waar onder meer kroten, bonen, radijs en aardbeien werden verbouwd.

Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen en één achterkleinkind.