ALBLASSERDAM – 46 mensen hebben afgelopen week meegedaan aan The DriveXperciene in Alblasserdam. Alblasserdamse jongeren tot 24 jaar die niet langer dan drie jaar hun rijbewijs hebben, konden gratis meedoen. Een coach beoordeelde hun rijvaardigheid, ze oefenden met het maken van noodstops en gingen met elkaar in discussie over de rol van drugs en alcohol in het verkeer. The DriveXperience wordt zaterdag 4 november 2017 nogmaals gehouden bij de brandweerkazerne aan de Dam 4 in Alblasserdam. Deelname is gratis. 

De DriveXperience praktijkdag is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), en Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden en wordt uitgevoerd door de gemeente Alblasserdam, gemeente Hardinxveld-Giessendam en gemeente Sliedrecht.

46 deelnemers kwamen op de vroege en frisse zaterdagochtend al uit de veren om een hele dag in verkeersveiligheid te investeren. Zij werden in de ochtend toegesproken door verkeerswethouder Arjan Krajio. Hij mocht als eerste met een gloednieuwe Renault over de mobiele rem-/slipbaan een noodstop simuleren. Hij gaf de deelnemers het goede voorbeeld, want hij wist de juiste snelheid in te schatten zodat hij nét op tijd stil stond voor de kinderwagen (in de vorm van pion en paal). Daarna mochten de deelnemers ondervinden of zij goed snelheden en remafstanden konden inschatten. Dit deden zij met drie auto’s die gratis beschikbaar waren gesteld door Renault Dealer Auto Bouman BV Alblasserdam.

Meer foto’s zijn te vinden op deze Facebookpagina. Klik hier om deze foto’s te bekijken!