ALBLASSERDAM – De VVD-fractie van Alblasserdam heeft schriftelijke vragen gesteld over spandoeken en borden op zichtlocaties in Alblasserdam. “De spandoeken van de Stichting Volgelingen van Jezus staan al enige weken op een zichtlocatie op De Helling geplaatst en zijn al diverse keren beschadigd. Als VVD fractie zijn wij van mening dat het beschadigen uiteraard te veroordelen is, echter, de ‘verrommeling’ is ons ook een doorn in het oog. Het dorp vol zetten met borden om een eigen mening uit te dragen zou leiden tot een grote chaos. Wij gaan dan ook uit van handhaving van gemeentebeleid wanneer dit het geval zou zijn,” zo stelt de fractie.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders wordt gevraagd of er voor het plaatsen van dergelijke posters en borden een vergunning nodig is en of deze vergunning in het geval van de genoemde spandoeken ook is verstrekt. Verder vraagt de VVD zich af of iedereen zomaar borden kan plaatsen door eigen initiatief of met een vergunning.

Tot slot wordt gevraagd wat er toe heeft geleid om met het plaatsen van de borden / doeken van ‘De Volgelingen van Jezus’ in te stemmen en wat het algemene gemeentelijke beleid hierin is.

Het college van B&W zal de VVD-vragen binnenkort schriftelijk beantwoorden.

Spandoeken
In de afgelopen maand werden de spandoeken langs De Helling en de Edisonweg in Alblasserdam minstens vier keer kapot gesneden. De spandoeken zijn eigendom van de Stichting Volgelingen van Jezus. Op de doeken wordt reclame gemaakt voor een bijbelstudieserie, waarbij de Filippenzenbrief wordt behandeld. Of de vernieling te maken heeft met de tekst op het doek òf dat er sprake is van baldadigheid, is niet bekend. Tot nu toe zijn er twee keer nieuwe spandoeken geplaatst langs De Helling en langs de Edisonweg. De eerste vernieling vond eind september plaats. De kapotgesneden doeken zijn inmiddels ook een aantal keer gerepareerd door ze te plakken.