ALBLASSERDAM – VVD Alblasserdam heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Herman Verweij. Herman heeft al geruime ervaring in de gemeenteraad opgedaan en wil graag de rol van fractievoorzitter op zich nemen. Als kandidaat wethouder heeft Catharina Leeuwis het vertrouwen van de leden gekregen. Zij zullen zich samen, mét de andere kandidaat raadsleden, inzetten om de liberale waarden en normen in Alblasserdam een gezicht te geven.

De kandidatenlijst is als volgt:

Nr. 1    Herman Verweij
Nr. 2    Stavros Barzas
Nr. 3    Arjan Dekker
Nr. 4    Catharina Leeuwis
Nr. 5    Erwin Kamminga
Nr. 6    Jan Nieuwenhuis
Nr. 7    Lies Nieuwenhuis-Kuiper
Nr. 8.   Freek de Gier

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden in de Alblasserdamse politiek. Na de verkiezingen zal de gemeenteraad van het Damdorp bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien.

Behalve de VVD hebben inmiddels ook 5 andere politieke partijen hun kandidatenlijst bekend gemaakt. Onder dit bericht, bij de gerelateerde artikelen, zijn deze berichten afzonderlijk van elkaar te bekijken.

Foto: Edwin Tamboer.

Links kandidaat wethouder Catharina Leeuwis en rechts lijstaanvoerder Herman Verweij.

 

Freek de Gier heeft er voor gekozen na ruim 12 jaar inzet in de gemeenteraad een stapje terug te doen.