ALBLASSERDAM – Een lijnbus van Arriva is vrijdagochtend 27 oktober 2017 in botsing gekomen met een kerende bedrijfswagen. Het ongeval gebeurde op de Brug over de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. De bestuurder van de bedrijfswagen wilde keren, omdat de brug open stond. Tijdens deze manoeuvre reed de bus via het verdrijvingsvlak de busbaan op en kwam in botsing met het kerende voertuig.

De bus en de bedrijfswagen raakten flink beschadigd. De bestuurders en de passagiers in de bus bleven ongedeerd. Een bergingsbedrijf heeft de bestelwagen van de weg gehaald; de lijnbus is naar het busstation op het Nieuwland Parc in het Damdorp gebracht. De buspassagiers konden na het ongeval overstappen op een andere bus.

De verzekeringen zullen onderling uitzoeken wie voor welke schade betaalt.