KINDERDIJK / NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Dordrecht heeft woensdagmiddag en woensdagavond 25 oktober 2017 duikoefeningen gehouden bij de Oude Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland en de Nederwaard in Kinderdijk. In de avond deden ook het wateroppervlaktereddingsteam van Nieuw-Lekkerland en de bedrijfsbrandweer van IHC in Kinderdijk mee aan de oefening.

De oefeningen werden gehouden op locaties waar het goed mogelijk is dat er een keer een inzet van de brandweerduikers nodig is. ’s Middags werd er geoefend met een pijp in het water bij de Zijdeweg. De oefening kon rekenen op belangstelling van onder meer passanten en leerlingen van de ds. Joannes Beukelmanschool uit Alblasserdam, die een fietstocht voor Woord en Daad reden en toevallig langs kwamen.

’s Avonds was het scenario dat er brand woedde op de rondvaartboot bij de Kinderdijkse molens en dat een aantal toeristen in paniek van boord was gesprongen. Aan de brandweerlieden de taak om alle ‘slachtoffers’ zo snel en veilig mogelijk op te sporen en uit het water te halen.

Oefencoördinator Chris Sluijters blikt terug op geslaagde oefeningen: “Eerder oefenden we al met de korpsen van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De oefening met de bedrijfsbrandweer van IHC is de laatste oefening in een serie van drie. Het ging hier om een samenwerkingsoefening, waarbij we dingen van elkaar konden leren. Het was leuk en nuttig.”