ALBLASSERDAM – 47 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Weversstraat) in Alblasserdam, hebben woensdagmiddag 25 oktober 2017 een sponsorfietstocht door de polder gereden. De fietstocht leverde 4720,60 euro aan sponsorgeld op. Dit bedrag komt ten goede aan de stichting Woord en Daad, die zich inzet voor voedselzekerheid in het Afrikaanse land Benin.

De kinderen fietsten ruim twintig kilometer door de polder, langs de molens, sloten, boezems en weilanden. Ter hoogte van de Oude Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland werd gepauzeerd. Daar konden de kinderen een kijkje nemen bij een duikoefening van de brandweer van Dordrecht.

Bij aankomst op school kregen vier kinderen een cadeau. De kinderen die de meeste sponsors hadden, kregen een prijs en de kinderen die het meeste geld op hadden gehaald, kregen een prijs. Ana Sofia Stuij haalde met 402,20 euro het meeste geld op. Tweede werd Julian van Leeuwen met een bedrag van 331,10 euro. Theresa Zoeteman had met 64 donaties de meeste sponsors. Daniëla Verheij werd met 60 sponsors tweede.

Foto’s: Jan van der Kruijt en Peter Stam.