ALBLASSERDAM – Het proefproject met drie beveiligingscamera’s op het industrieterrein nabij de Hoogendijk in Alblasserdam is succesvol afgerond. De beveiliging is onlangs officieel in gebruik genomen. Het project werd ongeveer een jaar geleden gestart. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de camerabeveiliging op bedrijventerreinen Nieuwland Parc en Hoogendijk uit te breiden naar industrieterrein Vinkenwaard. Onderzocht wordt hoeveel camera’s daar geplaatst moeten worden en waar die moeten komen.

OV de Noord heeft de financiering voor het project verkregen via het Ondernemersfonds Alblasserdam. Ondernemers in de gemeente kunnen hun gezamenlijke plannen dankzij geld vanuit dit fonds financieren. Alle ondernemingen op de bedrijventerreinen en in de rest van de gemeente doen mee, evenals de gemeente, non-profit instellingen als onderwijs en zorg. Het fonds is opgericht in januari 2016 en dient als instrument om de organisatiekracht van de ondernemers te versterken en gezamenlijk te werken aan verdere versterking van de lokale economie.

Op de Alblasserdamse bedrijventerreinen vonden geregeld ongeregeldheden plaats. Mede hierom, tezamen met geografische redenen, werd gekozen voor een proefproject met camera’s op deze locatie. Het project is inmiddels succesvol afgesloten. Bij alle toegangswegen is een bord geplaatst om te waarschuwen dat er camerabeveiliging aanwezig is. ParkTrust B.V. is verantwoordelijk voor het beheer, uitlezen en onderhoud van het camerasysteem.

Op de foto van links naar rechts: Jan Leeuwenstein (Lésec), Edwin Struis (voorzitter OV De Noord), Paul Mallee (voorzitter Ondernemersfonds Alblasserdam) en Raïssa Koppenol (ParkTrust).