ALBLASSERDAM – Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen spijkerde op de deur van de slotkapel in het Duitse Wittenberg. Reden voor een aantal Alblasserdamse kerken om daar op zaterdag 28 oktober 2017 in Winkelcentrum Makado in Alblasserdam bij stil te staan.
Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn er in of rond een leegstaande winkelruimte een aantal muzikale optredens en een serie korte interviews rond de thema’s ‘de kerk en de overheid’, ‘de kerk voor mensen in de knel’, ‘zieltjes winnen?’, ‘de kerk in gesprek met het winkelend publiek’. Ook zal er in het winkelcentrum een ‘deur’ staan waarop winkelende voorbijgangers briefjes kunnen ‘spijkeren’ met reacties op een aantal stellingen die te lezen en te horen zullen zijn.

De deelnemende kerken zijn: Grote Kerk (Hervormde Gemeente), Ichthuskerk (Hervormde Gemeente), Ontmoetingskerk (Hervormde Gemeente), Gereformeerde Havenkerk, Elthetokerk (Vrijzinnig Hervormd), Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Levensbron, Christelijke Gereformeerde Kerk.