ALBLASSERDAM – De Melody Percussion Band van Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam heeft succesvol deelgenomen aan de ‘Sla je slag cup’. Deze wedstrijd voor melodische en niet-melodische drum en percussiegezelschappen werd dit jaar georganiseerd door de winnaars van vorig jaar, de Drumcombinatie Afferden-Puiflijk. De MPB van Soli wist onder leiding van dirigent Theo Vet een totaal van 86 punten te verwerven van de juryleden.

Met dit puntenaantal eindigden zij op de tweede plaats binnen hun eigen tweede divisie. Slagwerkgroep EMM uit Heijnen won het totale festival en heeft daarmee ook de organisatie van de volgende “Sla je slag cup” in handen. In de overall ranking van alle divisies eindigde Soli Deo Gloria op plaats 4 een prestatie waar de Alblasserdamse slagwerkers met trots op terugkijken.