ALBLASSERDAM – Langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam zijn deze week twee palen met daarop verkeersborden geplaatst. Eén van de palen staat precies voor de uitrit van de garage van een bewoner aan de Groene Zoom. “Dit is Alblasserdam op zijn best: het plaatsen van een paal voor iemand zijn garage. Ik wist nergens van en zag het toen ik thuis kwam uit mijn werk,” zo laat de verbaasde bewoner weten. De gemeente laat de paal vrijdag nog verwijderen.

De bewuste paal met het bord maakt deel uit van een reeks nieuwe, opvallende borden die deze week zijn geplaatst aan weerszijden van voetgangersoversteekplaatsen om de veiligheid op routes naar scholen en winkels te verhogen.

Verkeerd geplaatst
Een woordvoerder van de gemeente Alblasserdam meldt: “Bij het bepalen van de locatie voor deze nieuwe borden moeten we rekening houden met veel verschillende factoren, zoals kabels en leidingen in de grond, goede en tijdige zichtbaarheid voor autoverkeer, niet te dicht langs de weg in verband met passerende vrachtwagens en de aanwezigheid van parkeervakken en uitritten. Deze bewuste paal is verkeerd geplaatst, hij had natuurlijk niet voor een uitrit (hoewel die niet meer als zodanig wordt gebruikt) moeten komen. Hij wordt daarom vandaag weggehaald. Op de locatie bij deze voetgangersoversteekplaats zal nu één bord blijven staan in plaats van twee.”

Verbazing
Op sociale media reageren mensen verbaasd. “Hoe maak je zo’n fout ? Wat gaat er door je hoofd als je een garage ziet en toch gewoon pal ervoor een paal neer zet?,” vraagt @tweetingpj zich af. “Dit kan alleen in Alblasserdam. Staat er geen lantaarnpaal midden op het fietspad dan staat er wel een paal voor een garagedeur,” schrijft Jan Wijninga.

Borden
Ook elders in het dorp zijn deze week dezelfde palen geplaatst. Op de route Oude Torenweg- Zwarte Paard staan op verschillende locaties nieuwe waarschuwingsborden bij de verkeersoversteekplaatsen. De komende maanden komen deze borden ook op andere doorgaande routes naar scholen en winkels. In totaal gaat het om zo’n 10 locaties. De gemeente Alblasserdam meldt op haar website: “Het doel hiervan is deze oversteeklocaties in de buurt van scholen en winkels beter te laten opvallen en daardoor de veiligheid op deze routes te verhogen. Er stonden al eerder borden maar die vielen minder op. De nieuwe zijn geel-zwart van kleur en staan aan weerszijden van de oversteekplaatsen.”