ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 18 oktober 2017 het rijbewijs en de scooter van een snorscooterrijder ingevorderd na een achtervolging in Alblasserdam. De politie kreeg bij de achtervolging hulp van een motorrijder. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten donderdag 19 oktober op Facebook.

Agenten zagen tijdens hun surveillance een snorscooter op het fietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam rijden. Het viel hen op dat de scooter harder reed dan gebruikelijk is. De dienders wilden de bestuurder aan een verkeerscontrole onderwerpen. Toen de scooterrijder de politie in het vizier kreeg, koos hij direct het hazenpad. De politie startte hierop een achtervolging.

Gekke capriolen
Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder volgens de politie ‘gekke capriolen’ uit. “Zo reed hij onder andere vanaf de Hoogendijk richting de Van Hennaertweg een talud af om verder te vluchten richting de Staalindustrieweg te Alblasserdam,” aldus politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

Motorrijder
De politie vervolgt: “Na enige tijd hebben onze collega’s dankzij een behulpzame motorrijder de bestuurder van snorscooter staande kunnen houden op de Van Hennaertweg in Alblasserdam. De motorrijder zag de achtervolging, reed vervolgens achter de vluchtende aan en dwong hem met een klein beetje klem rijden op een veilige manier tot stoppen. Dit allemaal onder een goedkeurend oog van de collega’s die deze hulp zeer op prijs stelden en de verdachte direct bij zijn lurven pakten.”

Te snel
Tijdens de staandehouding bleek de snorfiets een Wacht Op Keuren (WOK) signaal te hebben. Dit naar aanleiding van een eerdere snelheidsovertreding bij een rollentestbankcontrole. Ook nu was dit weer het geval. De snorfiets liep meer dan het dubbele van wat is toegestaan. Hierop is de snorfiets inbeslaggenomen en voor het rijgedrag is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Boetes en cursus
De Officier van Justitie zal bepalen wat er met de snorfiets gaat gebeuren en of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt. De bestuurder is ook aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG cursus) bij het CBR en zal voor de diverse overtredingen waaronder het overschrijden van de toegestane constructiesnelheid, het rijden op een snorfiets met een WOK-signalering en het negeren van een stopteken afzonderlijk een proces-verbaal ontvangen.

Dank
De politie bedankt de motorrijder voor zijn hulp. “Uiteraard een uitzonderlijke situatie, maar in dit geval wel even veiliger dan dat wij dit deden met onze politievoertuigen,” aldus de politie.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.